A tablókészítő

CzerulaAttila_masterphotographerA Te fotósod Czerula Attila!

  • 1994-ben tanulta meg a fotográfus mesterséget.
  • 2000-ben nemzetközi mestervizsgát tett.
  • 2000 óta a Solving Team ötletgazdája és üzemeltetője.
  • Gyakran hívják Londonba, Bécsbe, Afrikába, Indiába és Amerikába is, de leginkább itthon tevékenykedik.
  • Számos alapítvány és multinacionális cég kéri fel reklámfotóinak elkészítésére, azonban a lakossági szolgálatba érzi magát otthonosan.
 • Több száz tablót készített már el az évtizedek során és rendszeresen hívják vissza az iskolákba.

NÉZZE MEG AJÁNLATUNKAT TABLÓFOTÓZÁSRA ÉS TABLÓKÉSZÍTÉSRE:
>> Részletek és Nyomtatható kép (PDF) <<


Tablókészítés (nagyon) egyszerűen:
Fotózás, Retusálás, Grafikai szerkesztés, “Nyomtatás”,  Keretezés.

Tablókészítés a gyakorlatban:
Digitális tabló: Ez a tabló a leggyakoribb és ajánlataink is ezt tartják alapértelmezettnek. Az elkészült tablóportrék, feliratok és a tablóháttérnek arculata  is grafikai programok által ölt formát. Ezt követően egy darab nagy méretű fénykép kerül előhívásra ami a teljes tablót tartalmazza. Ez mi esetünkben nem plotter nyomat, hanem valóban egy nagy fénykép prémium kategóriás papírra levilágítva. A plotter poszterrel szemben a minősége összehasonlíthatatlanul jobb és a színe is tartós marad évtizedekig.

Analóg vagy tradicionális tabló: Ez ma már a ritkább eljárás és jellegénél fogva jelentősen drágább is a digitális tablóknál. A tablóképek és feliratok, külön-külön kerülnek felhelyezésre egy hátlapra, ami lehet egyszerű vagy kreatív, esetleg  egészen bonyolult művészi arculatú.
Amennyiben analóg tablót szeretnétek, külön egyeztetnünk kell arról, mit képzeltetek el. Megoldjuk!


Tabló megállapodás:

Jobban kedvelem, ha a tabló -szóbeli- ajánlatomat az egész osztály előtt tehetem meg. Fontosnak tartom ugyanis a kölcsönös szimpátiát. Igaz, hogy a szülők finanszírozzák a tabló értékét, de a diákokkal kell együtt dolgoznom ezért fontos számomra, hogy “összespanoljunk”.
Meggyőződésem, hogy a nyílt-, és egyenes beszéd az egyetlen ami elkerülheti a félreértéseket. Ezért minden osztállyal zárt csoportban tartjuk a kapcsolatot szinte a nap 24 órájában és a tablókészítés közben tájékoztató e-mail-ket is küldünk. A  tabló megállapodás pontos tartalmát is minden érintett diák és szülő megnézheti.


Tablóportré készítésének menete:

A portrék elkészítése egyszerűnek tűnő feladat. …ez csakBénaPortré :-) a látszat!

Jól tudjuk, hogy saját magát a legtöbb ember nem tartja fotogénnek, vagy egyszerűen csak utálja ha fényképezik. Amennyiben nem a megfelelő rutinnal rendelkező fotós irányítja a pózt akkor a portré valóban szörnyen szánalmas lesz.
Évente  több mint 2000 portrét készítek függetlenül az érettségi tablóktól. Bátran állíthatom, hogy a portrék fotózása az egyik erősségem, és valljuk be egy tablónál ez az egyik legfontosabb modul.


Tablókép kiválasztása:

Nincs kép szám limit! Legkevesebb 4-6 portré készül minden diákról és tanárról. Természetesen az elkészült képeket már a fotózás alkalmával is megnézheted. A tablóra kerülő portrédat azonban nem kell rögtön kiválasztanod. Kérdezd meg a véleményét azoknak akik fontosak számodra és otthonról kényelmesen egy héten belül küld el a kedvenc portrédat online adatlapunkon.


Tabló szerkesztése:

Csomag választástól függően kerül szerkesztésre a tabló. Az alapcsomag kényelmes megoldás. Közösen választotok egy megfelelő hátteret vagy sablont a többi már a mi dolgunk. Az Extra csomag persze már bonyolultabb. Sok esetben újabb fényképezésen kell megjelenned, hogy a trükkös vagy jópofa dolgokat megvalósíthassuk. Tarthatsz a kezedben egy újságot aminek te feszítesz a címlapján, vagy mutathatod saját portrédat úgy, hogy a telefonod kijelzőjét fordítod a tablót szemlélő irányába. A fantáziátok szab csupán határt annak, hogy miként nézzen ki a kreatív tablótok. Profi fotós és a grafikus egészen biztos, hogy a vártnál magasabb színvonalon abszolválják az tablótok arculatát.


Tabló gyártása:

Szintén a választott csomag határozza meg a tablótok méretét. 100x70cm vagy 140x100cm. Feljebb már tettem említést arról, hogy a tablóinkat soha nem poszter nyomó géppel nyomtatjuk. Lényegesen olcsóbb ugyan, de a színtartósága rendkívül múlandó. Ha láttok a folyosó falán olyan tablót amin már csak  a rózsaszín és a fekete színek látszanak, hát azok nyomtatva lettek és még csak kb 3-4 évesek. A tabló készítőjének még csak sietnie sem kellett a távozással ahhoz, hogy ki ne derüljön, hogy silány minőséget sózott a megrendelő osztályra. A Solving Team kizárólag prémium kategóriás papírra hagyományos előhívásos technológiával nagyítja ki a digitális tablóit. Szomorúan vesszük észre, hogy ez ma már kuriózumnak számít a tabló szolgáltatók körében.
Keretezés:
Sablonkeretek helyett, minden tabló egyedi fa kerettel szerelünk. 35-45mm-es keretek színét és textúráját sokszor fél órán keresztül választjuk ki. Fontos, hogy a keret harmonizáljon a tablótok stílusával és színeivel. Darvas Képkeret vállalkozással dolgozunk aki már több mint egy évtizede biztosítja számunkra a kimagasló választékot és minőséget. A tablót a kerettel együtt, üveg előlappal, megerősített hátlappal és két akasztóval szállítjuk.


Ajándékok:

2006-ig mi is ugyanúgy jártunk el az ajándékokkal mint a legtöbb tabló  készítő. Összeállítottunk egy pár képből álló csomagot és tetszett/nem tetszett azt kapta mindenki. Többnyire persze nem tetszett. “A nyolc igazolványkép helyett kérhetek egy tablóképet és egy tizszertizenötöset? …és kérhetném a felét barnába a másik felét fekete-fehérbe a harmadik felét meg színesbe?” 🙂
Szóóóval őrület volt kezelni 1500 diák kéréseit. Addig törtük a fejünket amíg ebben is találtuk egy olyan megoldást ami mindenkinek megfelelő.
Kötelező kényszer-ajándékok helyett mindenki azt válogat össze magának amit csak szeretne. A szabály egyszerű: Az alap csomagnál 2.350Ft az extra csomagnál pedig 2.900Ft értékben lehet képet rendelni készpénz fizetése nélkül. Online képrendelő oldalunkon keresztül bátran válogathat magának az A4 tablóból és a róla készült fényképekből egyaránt. Természetesen ha az előző összegen felül még több képre van szükség az sem jelent problémát. Az utánrendelési áraink szerint fizetni kell érte.

Ajándék – Műtermi privát fotózás:

Az Extra csomag külön ajándéka:
Egyéni bejelentkezés alapján a műtermünkben külön minden diáknak lehetősége van magáról,  vagy akár családjával profi műtermi képeket készíttetni.
Ezek a képek ugyan nem tölthetők le felirat nélkül a WebGalériából, viszont a 2.900Ft-os ajándék budget terhére rendelhetők. Ennek köszönhetően ezért sem kell fizetni! Természetesen ha az előző összegen felül még több képre lenne szükséged az sem jelent problémát. Az utánrendelési áraink szerint ez is rendelhető.


Érdekel - Jelentkezés


Solving Team Fotó-, és Grafikai Stúdió
Műterem: 1132 Budapest, Kresz Géza utca 12 (utcai bejárat) | +36705037511 | solvingteam.tablo@gmail.com